Skip to main content

[Manual] YouTube / Facebook / Twitch Error Messages and Their Solutions


Hi, this is CameraFi Live team.

Today we will check the error messages for each broadcasting platforms(YouTube, Facebook, or Twitch) and find out how to solve them.

However, even if it has the same error message, it may be caused by other reasons. If the instructions below do not solve your problem, please contact us by the comment below.


1. YouTube


1) YouTube 500 Error


Error Message:

As the connection to the YouTube server is unstable, you cannot start live-streaming now. Please try again in a few minutes.{"code":500,"message":null}

Cause 1:

Unstable YouTube server

Solution 1:

In this case, if the YouTube server is stable after a certain time, the live-streaming is available.


Cause 2:

No Stream Key because a streamer has never used Stream Now feature before or the created stream has been expired

Solution 2:

This can be solved by accessing the YouTube Live Control Room and creating the Stream. Then, please try your live-streaming again.
YouTube Studio > CREATE button > Go live > YouTube Live Control Room

If you’d like to know how to use the new YouTube Live Control Room, please go to the link below;

2) YouTube Authentication Error


Error Message:

Authentication YouTube is null

Cause:

User authentication has an error

Solution:

Please log out and log in again. You can log out in CameraFi Live with the LOG OUT button on the right side. The error message is fixed in the V1.27.78.0908 to let you log out and try again.


3) YouTube StreamReason1 Error


Error Message:

DefaultLiveBroadcastisNullFromStreamReason1

Cause:

User authentication has an error

Solution:

Please visit the Stream menu in the YouTube Live Control Room and create a new Stream.
* YouTube Studio > CREATE button > Go live > YouTube Live Control Room

If you’d like to know how to use the new YouTube Live Control Room, please go to the link below;

From the V1.27.87.0917, we fixed this error message to let you visit the YouTube Live Control Room.


4) YouTube Revoked Error


Error Message:

_Reason=revoked

Cause:

Your previous broadcast seems to violate one of the YouTube policies and it is removed from YouTube.

Solution:

Please check if you get any warning email from YouTube about violating the policy.

For more information, please go to the link below;


5) YouTube Live Error


Error Message:

_Reason=live

Cause:

You are broadcasting on the same account with another smartphone/PC.

Solution:

According to the YouTube policy, a channel can create a single live stream at once. Please end your previous broadcast and try again.


2. Facebook


1) Facebook 200 Error

Error Message:

cannot run for the following reasons(reason: (#200) Subject does not have permission to create live videos on this group)

Cause:

CameraFi Live is not added to your Facebook Group App

Solution:

In order to broadcast live on your Facebook group, you need to add CameraFi Live as the group app in the Facebook Group Settings.

* Only Group admin can add apps to your group.

For more detailed manual for adding CameraFi Live as your group app, please click the link below;

https://blog.camerafi.com/2020/01/manual-how-to-broadcast-live-on.html


2) Facebook Validating Access Token Error

Error Message:

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.

Cause:

The login verification is not valid anymore because users changed their password or due to other security issues.

Solution:

Please log out and log in again. You can log out in CameraFi Live with the LOG OUT button on the right side.


3) Facebook 100 Error

Error Message:

(#100) Page Public Metadata Access requires either app secret proof or an app token)

Cause:

Facebook bug

Solution:

Please log out and log in again. You can log out in CameraFi Live with the LOG OUT button on the right side. The error message is fixed in the V1.27.94.0924 to let you log out and try again.


4) Facebook Facebook Policy Violation Error


Error Message1
:


You recently posted something that violates Facebook policies, so you're temporarily blocked from using this feature. For more information, visit the Help Center.

To keep from getting blocked again, please make sure you've read and understand Facebook's Community Standards.

Error Message2:

You have been temporarily blocked from posting videos because you added videos containing content that may belong to someone else.

Cause:

Users violate the Facebook Community Standards

Solution:

Please log in to Facebook and check if you got any message from Facebook.
For more information, please review the Facebook Community Standards at the link below;


5) Facebook Login Information Changed Error


Error Message
:


Your login information for the Facebook account has changed. Please sign in again.

Cause:

Users' login information has changed.

Solution:

Please log out and log in again. You can log out in CameraFi Live with the LOG OUT button on the right side.


3. Twitch


1) Twitch 400 Error


Error Message:

cannot run for the following reasons(reason: {"status":400,"message":"invalid refresh token"})


Cause:

The issue occurs when the Twitch login session expires and is refreshed.


Solution:

In this case, you can broadcast by logging out of Twitch and logging in again in the app.
The issue is fixed in the latest version.


So far, we have checked the error messages of each broadcasting platforms and their solutions. I hope this would be helpful to solve your issue and make a better live-streaming.

If you have any questions while using CameraFi Live, please leave us a comment below.

Thank you!

(Updated: 20/10/12)

Comments

  1. Dear gentlemen, I am a subscriber of CâmaraFi Live
    and recently bought a Smooth 4 from zhiyun that
    Use the Zy play app as a stabilizer control. I have a Samsung A30 (SM-A305GT)
    With Android 9, I wonder if there is any way to do
    Smooth 4 controls work on the CameraFi Live.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Stabilizer (gimbal) is not currently supported. However, we will review it so that you can apply.

      Delete

Post a Comment